torstai 27. lokakuuta 2016

KantasormusTehtävänanto tällaiseen onttoon, laatikkomaiseen sormukseen annettiin itseasiassa jo ennen lomaa mutta vasta nyt ryhdyttiin tekemään.

Homma lähti siitä käyntiin että sulatettiin itsellemme sopivat paksuudet hopealevyjä materiaaleiksi. Jotenkin oli maanantaina vielä aivot lomalla ja piti pari kertaa uusia vaihe kun ei sulan metallin kaato ihan onnistunut.

Mutta lopulta sain matskua ja pääsin tekemään sormusrungon.
Runkoon tehtiin pitkänomainen reikä jotta kun laatikko juotetaan niin kaasuilla, nesteellä ynnä muilla on jokin pakotie eikä ontto sisus kerää painetta.

Molemmilta puolilta rungosta viilatiin sovitteet poskilevyjä varten joiden vuoro olikin seuraavaksi. Kun poskilevyt ovat paikoillaan, tehdäänkin taas sovitteet reunalevyille.  Näin levy kerrallaan liitetään runkoon ja saadaan laatikkomainen rakennelma.


Kahta osaa vielä puuttuu!

Vielä kansi!

Kannen juottamisen jälkeen olikin sitten kaikkien reunojen tasoitus ja viilaus niin että sormus näyttää kokonaiselta. Lopuksi filssaus ja kiilloitus.

Kansi juotettu. Nyt vain sitten kaikki ekstramatsku veks!

Nyt se jopa alkaa muistuttamaan aiottua.

Pian kiillottamaan


Ja nyt lopputulos:Teknisesti mielenkiintoinen työ ja tähän voisi kuulemma ehkä sitten harjoitella joskus esimerkiksi raeistutusta. En kuitenkaan henkilökohtaisesti pidä mallista. Minulle hieman liian maskuliininen ja... noh, laatikkomainen.
Pinnoissa on parantamisen varaa sillä jos tarkkaan katsoo niin hieman vinksallaan tuo on. Mutta ensimmäiseksi tällaiseksi onnistuin mielestäni hyvin. Eihän nyt vielä voi heti virheetöntä tulosta vaatia kun ensimmäistä kertaa tällaista tehdään.

Kruunuistutuskin on vielä meneillää, kohta saadaan siihenkin jatkoa.

Ja meillä tarjoutuu kenties mahdollisuus saada omia tuotoksia myyntiin erääseen tapahtumaan Ikaalisiin. Sinnekin olen jo jotain miettinyt mitä voisi väsätä...

No hyvät illanjatkot kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti