maanantai 7. marraskuuta 2016

Kruunuistutus + sormus PART 2

Jälleen päästiin kruunusistutuksen kimppuun ja tällä kertaa sain sen päätökseenkin. Välistä jäi vähän kuvia ottamatta kun kruunun teossa tuli vähän kamppailtua eikä lopputulos ole kovin kaunis.

Mutta harjoitushan tämä vain on.

...kismittää silti.
 Kun kruunuun sahattiin viimeksi kaaret ja sitten viilattiin viisteet, oli sahattava kapea alaosa pois ja tehtävä toinen satsi pienempiä lovia. Sitten irtisahattu alaosa juotettiin takaisin. Tässä vaiheessa työ alkoi mennä todella metsään ja lähietäisyydeltä kruununi näyttää kamalalta. Ihan rehellisesti.Sitten sormus itse otettiin käsittelyyn. Yläosa johon kruunu juotetaan tuli vasaroida lituskaksi ja muutoin sormuksesta tehtiin puolipyöreä. Lisäksi tietysti sahattiin aukko levennettyyn kohtaan mihin kruunu tulee.

Kruunun juotto sormukseen oli tuskaa kun se tuli jatkuvasti vinoon mutta muistaaksenni viidennellä kerralla onnistuin. Sitten tehtiin letkuporalla istutusta varten urat kynsien sisäpuolelle, sovitettiin kiveä ja kiillotettiin vielä.

Viimeisenä kivenistutus joka olikin helpoin vaihe koko hommassa.


Kivenä tosiaan oli kaunis havunvihreä cubic zirconia jonka sävystä pidin kovasti.

Tästä kulmasta ihan mukiinmenevä.

Valitan jos teksti jäi vähälle, pidimme justiin luokkatovereiden kanssa leffahetken ja aivot ovat vielä hiukan muualla. En edes itse asiassa tiedä kiinnostavatko höpinäni ketään vai olisivatko kuvat hyviä ilman näitä juttujani... Mielipidettä saa antaa niin töistäni kuin siitä että puhunko liikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti