tiistai 1. marraskuuta 2016

Pari sanaa menneestä

Voisinpa tässä hieman kertoa taustastanikin, siitä mitä olen aiemmin tehnyt, ym.

Lukion jälkeen olen käynyt läpi parikin ammatillista perustutkintoa kun etsiskelin omaa alaani. Kävin entisessä Jurvassa kuvallisen ilmaisun perustutkinnon Koulutuskeskus Sedun puitteissa ja tuolloin haaveilin graafisen suunnittelijan työstä, mutta huomasin että se ei oikein minulle sopinutkaan.

Parisen vuotta tein pieniä työkeikkoja savitaiteilijan myymälässä myyjänä ja siellä piti tehdä laserleikatuista puukuvioista kaulakoruja. Siinä sitten aloin itsekseni miettimään että olisipas kiva tehdä sellainen ja sellainen koru...

2012 tammikuussa aloitin sitten Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa koruopinnot Kihniön opetuspisteessä. Siellä erikoistuttiin lasihelmiin ja lasikoruihin, vähän sivuten peruskultasepän taitoja. Tarkoitus oli alunperin viettää siellä vain puoli vuotta ennen seuraavia yhteishakuja mutta minähän sitten hullaannuin siihen enkä olisi enää kirveelläkään lähtenyt.

Rakastuin lamppuhelmien tekoon ja lasin yhdistämiseen koruissa mutta tunsin myös halua päästä käsittelemään jalometalleja enemmän. Työssäoppiminen korusepän pajalla antoi lisätuulta kun pääsin osallistumaan kipsivalujen tekoon ja pronssin käyttöön.

Bravuurini lasihelmien teossa: liskot


Saksalainen vaihto-oppilas opetti tekemään tällaisia sydänriipuksia joihin ei tule keskelle reikää


Rakastan hahmojen tekoa lappuhelmissä. Luokkatoveri tilasi minulta tämän pupulauman koruja varten. Iloinen joukko :)


Opinnot päättyivät loistaviin arvosanoihin ja aloin suunnitella tulevaa samalla kun tein töitä opintolainojen maksamiseksi. Kävin yritysvalmennuskurssin ja yhä enemmän oli halu ryhtyä yrittäjäksi mutta kaipasin yhä kultasepän taitojen oppimista kunnolla.

Kun työt sitten yllättäen loppuivat vuosi sitten, hoksasin että aika oli oikea. Yritin ensin saada oppimsopimuspaikkaa mutta se kaatui usein siihen että teoriassa kyllä, käytännössä ei kun työnantajilla ei olut ylimääräisiä työpisteitä. Aikuisopiskelukaan ei onnistunut joten hain sitten erillishaussa tänne Sastamalaan ja kokeiden kautta paikka tupsahti. Tuli sitä käväistyä myös Lahden amk:ssa korumuotoilun pääsykokeissa mutta ne olivat raa'at. Jäin kauas tarvittavista pistemääristä.

Mutta kun kirje tuli että olin hyväksytty Sastamalaan niin hypin innosta. Enkä ole katunut vielä.

Tiedän mitä haluan tehdä ja aion myös saavuttaa haaveeni vaikka mutkien kautta tähän tultiinkin.


1 kommentti:

  1. Kiva oli lukea taustoistakin ja vaikuttaa siltä että olet löytänyt paikkasi/alasi.

    VastaaPoista