keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Lamppuhelmiä pyörittelemässä

Verestin vähän muistoja ja kävin Keuruulla ennen pääsiäistä entisen luokkatoverini luona tekemässä lamppuhelmiä. Hän oli koulun aikana hankkinut välineet ja ennätti mukavasti yrittäjän kiireiltään varata minulle päivän työaikaa.

Pakko sanoa että taito oli jäänyt selkärankaan. No tekninen osaaminen, ei niistä helmistä nyt ihan priimaa tullut mutta tarkoitus olikin vain pitää yllä osaamista.


Poltin ja työpöytä helmentekijän näkökulmastaJäähdytysuuni

Helmien piti jäähtyä hitaasti huoneenlämpöön etteivät saa shokkia joten sain ne muutaman päivän päästä postin mukana.


Onnistuneita ja epäonnistuneita. Kun kuvio ei onnistu, teen hekmestä sinisen ja vihreän kaltaisia sekamelskoja.Pikku sammakko mulkosilmillä. Eläinhahmot ovat aina mukavia.Ensimmäinen yritys ikinä tehdä itämainen lohikäärme helmen pintaan. Tulos: harjoitusta tarvitaan.Pupujen teossa olen kuulemma pro, kaikki ihastuivat näihin ja kerran sainkin työtilauksen kaverilta tehdän kymmenisen pupuliinia sateenkaaren väreissä.Yritys tehdä kameleontti. Aika hyvä tuli. Vielä parempi jos etsaisi mattapintaiseksi kaikki muut osat paitsi silmät.


Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu ja oli todella mukava nähdä entisiä luokkatovereita. Sovittiin että otetaan uusiksi kun aika löytyy sopiva. Kunhan nyt vain saisi hankittua omat välineet mutta kun ei ole sopivaa tilaa mihin pajan pistäisi pystyyn...


Jos kiinnostaa niin kaverini yrityksen facebook-sivut löytyvät täältä: Koruisa

Hän myös järjestää omalla seudullaan silloin tällöin helmikursseja, suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti