keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Maailmankäärme - 1.näyttö

Työharjoittelujakso ohi ja heti lätkäistiin eteen tehtävänanto: ensimmäinen ammattiosaamisen näyttö. Aiheena hopeariipus vähintään yhdellä kivellä. Aikaa n. 2 viikkoa.

Ok, ei ongelmaa.

Idea syntyi nopeasti. Pidän mytologioista ja varsinkin viikinki-aiheisesta. Suunnitelmissa oli tehdä sekä miehille että naisille sopiva koru jossa on muinaishenkeä mutta silti moderniakin. Koruun tulisi patinointia eikä yhteen lenkkiä ketjua varten. Kiinnityksenä olisi musta nahkanauha.

Aiheeksi valitsin Jörmungandrin (maailmankäärme, World Serpent, Midgard Serpent) norjalaisessa mytologiassa esiintyvän merikäärmeen joka kiertää Midgardia syöden häntäänsä.Luonnostelua ja vähän muitakin suttuja :)Välivaihe unohtui kuvata mutta korun pohja on kahdesta osasta: pohjalevy ja toinen osa jossa on reunat sekä pää. Silmään valikoitui kiveksi 3 mm viistehiottu granaatti.Kaksi yhteen kierrettyä hopealankaa keskusosaa varten.


Kesti aikaa että sain "köyden" oikeaan malliin ja vielä enemmän että se juottui kaikkialta. Alkuperäisessä suunnitelmassa sen piti yltää käärmeen suuhun asti mutta hammas tuli tielle. Joten päätin sen siihen ja lisäsin tyylitellyn kielen.
Kiillotus ja patinointi. Hohkakivellä tuli parempi ilme kuin jos olisin vetänyt patinaa pois laikalla. Nyt yksityiskohdat pomppaavat esille.Istutuksen jälkeen puuttuu vain nauha......noin!

Liukuvat solmut jotta säätö onnistuu vaivattomasti.


Tekijänsä kaulassa :)


Piti vielä tehdä esityskuva. Ei paha vaikka itse sanonkin.


Työ onnistui erittäin hyvin mielestäni, palautin sen tänään ja arvostelussa menee varmaan jonkin aikaa.

Pari pikku vahinkoa kävi, voisin muunmuassa miettiä ensin miten lähden tekemään jotain osaa ENNEN kuin kosken materiaaliin. Välttyisi turhilta uusinnoilta...

Tämä kelpaisi myytäväksikin, joskin olisi surullista luopua... Mutta äkkiäpäs sitä uuden tekaisee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti